Rood Zwart krijgt compliment voor duurzaamheid

16-01-2017

Hennie Koens, de fietsende juf uit Diepenheim, heeft de Holtbar, het rondreizend duurzaam compliment, uitgereikt aan  de Deldense voetbalvereniging Rood Zwart voor de bouw van het Noaberschapshoes. De Holtbar is een compliment voor het duurzaam bouwen van het nieuwe clubgebouw waarbij niet alleen duurzame materialen worden toegepast, maar er wordt ook gekeken naar hoe het gebouw multifunctioneel, energiezuinig en dus toekomstbestendig te gebruiken is. 

Hennie Koens kreeg de Holtbar in december voor haar duurzame levensstijl, waaronder 16 jaar lang op de fiets van haar huis in Diepenheim naar haar werk in Goor. Zij heeft de Holtbar zaterdag 14 januari doorgegeven aan voorzitter Robert Ros. Hij ziet het ontvangen van de Holtbar als een stimulans om de ingezette koers door te zetten: “We hebben bij de bouw gelet op het ontwerp, de bouwwijze en het materiaal om een zo duurzaam mogelijk pand te krijgen. Denk aan materialen met een hoge isolatiewaarde, maar ook vloerverwarming, zonnepanelen en een uitgebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning”. Ook voor de exploitatie is nagedacht over duurzaamheid. “Dat doen we door gebruik van de ruimte goed af te stemmen en te letten op zuinige en slimme verlichting, zowel binnen in het clubgebouw als buiten op het veld.” Het is de vierde keer dat de Holtbar van eigenaar is veranderd. De Holtbar wordt steeds doorgegeven aan een persoon of organisatie in Hof van Twente die een compliment verdient in het kader van duurzaamheid.

    

10 februari: Inspiratieavond Duurzaamheid gemeente Hof van Twente
Wilt u ‘iets doen’ aan duurzaamheid, maar u weet niet wat? Kom dan naar de inspiratieavond Duurzaamheid op 10 februari. Maurice Beijk, specialist Duurzaam Bouwen bij Unipro BV, zal een enthousiast verhaal vertellen uit zijn eigen praktijk. Geprikkeld door zijn verhaal kunnen de aanwezigen met elkaar in gesprek gaan over de eigen ideeën, of helpen bij het ontwikkelen van duurzame ideeën van anderen. De Inspiratieavond Duurzaamheid is op 10 februari vanaf 20.00 uur in Herberg de Pol in Diepenheim. Aanmelden is niet nodig.

Op 10 april reikt gemeente Hof van Twente de Duurzaamheidsprijs uit om mensen te stimuleren na te denken over duurzaamheid. Inwoners en bedrijven van Hof van Twente kunnen een duurzaam idee indienen. Dat kan als particulier, maar ook als groep, klas, straat of vereniging. Een deskundige jury onder leiding van burgemeester Ellen Nauta beoordeelt alle inzendingen. Inzenden kan tot 10 maart, de finale is op 10 april.
Meer informatie over de Duurzaamheidsprijs is te vinden op
www.hofvantwente.nl/duurzaamheidsprijs.

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen