Sportpark Scheetheuvel haalt landelijke nieuws

15-01-2017

De mogelijke naamsverandering van sportpark Scheetheuvel van Rood Zwart heeft op vrijdagavond heel wat stof doen opwaaien. Eind vorig jaar liet de Deldense vereniging in haar clubblad weten na te denken over een naamsverandering voor het sportcomplex. De TC Tubantia schreef op vrijdag over de mogelijke wijziging en dit bericht werd al snel door andere media overgenomen. RTV Oost, De Stentor, Omroep Zeeland, Sportnieuws.nl en zelfs de Telegraaf gingen aan de haal met het verhaal.

De naam Scheetheuvel verwijst naar het oefenterrein van de Deldense burgerwacht (een schietheuvel) dat in het verleden een eindje achter het huidige sportpark lag. Het zien van de naam op de poort bij het betreden van het complex aan de Langstraat levert geregeld lachende gezichten op bij de tegenstanders. “De schietheuvel op zijn Twents uitgesproken wordt dan ‘n Scheetheuvel, maar tegenwoordig roept het vaak andere associaties op bij met name onze bezoekers aangezien ze de betekenis van de naam niet kennen en het in het Nederlands uitspreken”, zo schrijft de club.

Tijdens een algemene ledenvergadering in 2016 heeft het bestuur de aanwezigen de vraag gesteld of er vanwege de nieuwbouw van het clubgebouw ook gedacht moet worden over een nieuwe naam voor ons sportpark. De meerderheid heeft toen aangegeven dat hier op zijn minst over nagedacht dient te worden. Als mogelijke opties werden toen al Sportparkplus en Erve Odink genoemd. 
(Bron: nieuwsuitdelden.nl) 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen