Grote belangstelling voor “Open Huis” Noaberschapshoes

08-12-2016

Vlak voor de zomer 2016, in de maand juni begonnen. Hoogste tijd om na zo`n 5 maanden bouwactiviteiten de balans op te maken en belangstellenden de gelegenheid te bieden een kijkje te nemen naar de resultaten tot dusver.

Zondag 4 december was een mooi moment om de deuren van het bouwterrein te openen (onder prachtige weersomstandigheden) en ieder die op een of andere manier interesse had voor de nieuwbouw van het Noaberschapshoes, alles te laten zien. De bouwactiviteiten waren inmiddels zover gevorderd, dat de contouren van het totale complex in zijn volle omvang zichtbaar waren. Het hoogste punt was bereikt op de 11e van de 11e. Alle binnen- en buitenmuren waren op hoogte, tot en met de verdiepingsvloer. En ook de gelamineerde houten dakliggers waren al aangebracht.

In de week vóór de Open Dag, is door betrokken bouwvakkers/vrijwilligers gezorgd voor de nodige opruimwerkzaamheden. De zaterdag ervoor is nog eens een groep vrijwilligers actief geweest, de laatste hand te leggen aan een veegschoon gebouw. Daarmee waren alle voorwaarden ingevuld om zondag 4 december alle gasten te ontvangen en vol trots de resultaten tot dusver te laten zien.
Een team van zo`n 10 vrijwilligers (leden SportParkPlus commissie, bestuur, betrokken bouwvrijwilligers), herkenbaar aan de gele hesjes, stonden de bezoekers te woord en gaven uitleg over de diverse ruimtes en indelingen van zowel de bovenverdieping als begane grond. In de BSO ruimte stond een groot beeldscherm met een doorlopende presentatie van foto`s van diverse bouwfases in de afgelopen maanden.
Naar schatting 250 bezoekers waren tussen 11.30 en 13.30 uur aanwezig.

    

Het bestuur en de SportParkPlus-commissie mochten diverse complimenten in ontvangst nemen. Velen waren verbaasd over de immense ruimte die het gebouw biedt. De bezoekers werden na de bezichtiging uitgenodigd in het (oude) clubgebouw voor een kop koffie met krentenwegge om met elkaar nog eens na te praten over hetgeen ze gezien hebben en aansluitend de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen TVO uit Beckum bij te wonen.

Al met al een zeer geslaagde gelegenheid, zo halverwege de totale bouw. Verderop, ergens in het voorjaar van 2017 zal dit zeker nog een keer herhaald worden. Eind zomer 2017, rond de start van de nieuwe competitie zal naar verwachting het totale gebouw klaar zijn. En uiteraard zal dat ook op gepaste wijze gevierd worden. Tot dan is er nog veel te doen. En ook dan zal de inzet van vrijwilligers een belangrijke voorwaarde zijn om te komen tot een succesvolle voltooiing van een pracht gebouw. “Mét elkaar, vóór elkaar” is en blijft daarbij het motto.

Voor alle foto's van het "Open huis" klik hier >>> 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen