Rood Zwart boekt belangrijke zege op TVO

04-12-2016

Rood Zwart heeft op zondag drie belangrijke punten overgehouden aan het duel met TVO. Op sportpark Scheetheuvel werd het in een spannende wedstrijd 3-2 voor de Deldenaren. De winnende treffer werd uit een penalty binnengeschoten door Thijs Oude Meijers. De overige treffers kwamen op naam van Thomas de Graaf en Colin Monteiro. Door de zege stijgt Rood Zwart naar een vierde plek op de ranglijst. Nummer drie FC Aramea heeft eveneens 21 punten, maar een iets beter doelsaldo.

Waar veel duels in de Vijfde Klasse geen doorgang vonden vanwege de winterse omstandigheden, ging alle wedstrijden in de Vierde Klasse B gewoon door. Ook het veld op sportpark Scheetheuvel lag er op zondagmiddag prima bij. Ondanks de goede omstandigheden had Rood Zwart in de beginfase moeite om het gebruikelijke niveau te halen. De tegenstander uit Beckum kreeg teveel ruimte en dit resulteerde al in de 8e minuut in een tegentreffer. Een speler van TVO kon zo weglopen uit de rug van een Rood Zwart verdediger en de 0-1 binnenkoppen.

De Deldenaren herpakten zich hierna en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Het publiek moest wachten tot de 30e minuut voordat deze viel. Thomas de Graaf werd diepgestuurd en bleek veel sneller dan zijn opponenten. De kans die hij zichzelf verschafte werkte hij prima af: 1-1. Het duel leek op een 1-1 ruststand af te koersen, maar TVO kwam voor de pauze weer op voorsprong. De verdediging wist de bal niet goed weg te werken en een aanvaller van de bezoekers schoot fraai binnen. Ruststand: 1-2.

Na de pauze zette Rood Zwart een tandje bij en dit leverde al snel de gelijkmaker op. Colin Monteiro was in de 55e minuut zijn tegenstander te slim af en krulde de bal geweldig in de lange hoek: 2-2. De ploeg van Remco Dokter verslapte hierna niet en ging op zoek naar de voorsprong. TVO kreeg het steeds lastiger en kon de thuisploeg alleen afstoppen met overtredingen. Dit kwam de bezoekers op een flink aantal gele kaarten te staan.

In de 83e minuut viel de bevrijdende 3-2 voor Rood Zwart. Thomas de Graaf manoeuvreerde zich in kansrijke positie, maar werd hard onderuitgehaald voordat hij kon afwerken. Het leverde de thuisploeg een penalty op en de bezoekers een rode kaart (2x geel). Thijs Oude Meijers liet de mogelijkheid niet onbenut en zette de 3-2 op het scorebord. In de slotfase waren er nog kansen om verder weg te lopen, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand: 3-2.

(Bron: nieuwsuitdelden.nl)

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen