Rood Zwart ontvangt € 15.000 voor ‘Noaberschaphoes’

19-09-2016

Zwaluwen Jeugd Actie ondersteunt gemeenschapsvoorziening in Delden

Dankzij een forse subsidie van de Zwaluwen Jeugd Actie zal de nieuwe gemeenschapsvoorziening op de sportaccommodatie van de vv Rood Zwart optimaal toegankelijk worden gemaakt voor jong en oud. Hierdoor kunnen ouderen en kinderen met een beperking het nieuwe 'Noaberschapshoes' gemakkelijk binnen stappen of binnen rollen. District coördinator Ate Brunnekreef van de Zwaluwen Jeugd Actie benadrukte bij het overhandigen van de waardecheque van € 15.000 het belang van toegankelijke gemeenschapsvoorzieningen: "Voor de binding in de lokale samenleving is het belangrijk dat je gemakkelijk ergens kunt komen en dat daarbij rekening wordt gehouden met je lichamelijke beperking. Niemand mag buiten de boot vallen. Rood Zwart laat zien daar oog voor te hebben".

In het nieuwe "Noaberschapshoes" wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de toegankelijkheid. Zo krijgt de nieuwe gemeenschapsvoorziening een lift, een flauwe hellingbaan en een minder validen toilet. Ook is voorzien in een goede toegang voor rolstoelbusjes.

Op dit moment maken al vele doelgroepen gebruik maken van de accommodatie van Rood Zwart en  is er vraag naar meer. Het gaat dan om zowel leden als niet-leden, met of zonder een (lichamelijke) beperking. De leeftijd varieert van 3 tot 93 jaar. Het huidige clubgebouw voldoet evenwel niet meer aan de eisen van deze tijd. Rood Zwart wil haar clubgebouw derhalve vervangen door een nieuwe eigentijdse gemeenschapsvoorziening, waar alle Deldenaren gebruik van kunnen maken.

"Toegankelijkheid is daarbij van groot belang", aldus voorzitter Robert Ros. "Huidige gebruikers als bijvoorbeeld het Rode Kruis ervaren dat de toegankelijkheid van onze huidige accommodatie niet meer optimaal is. In het nieuwe "Noaberschapshoes" willen we dat juist perfect voor elkaar hebben.  En met ondersteuning van organisaties als de Zwaluwen Jeugd Actie, de hulp van vele Deldense vrijwilligers en een greep uit onze eigen spaarpot moet dat gaan lukken!"

De subsidie van € 15.000 werd bij de start van de jaarlijkse fietstocht voor 65-plussers uitgereikt door Ate Brunnekreef, districtscoördinator van de Zwaluwen Jeugd Actie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Robert Ros, voorzitter Rood Zwart, tel. 06 113 26 350.

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen