Komend seizoen geen RZ vrouwen-1 op het veld

25-06-2016

Na tientallen jaren met trots een vlaggenschip te hebben gepresenteerd, kan Rood Zwart komend seizoen voor het eerst geen Vrouwen 1 laten spelen. Gelukkig zijn er bij de meisjes/damesafdeling komend seizoen wel vier jeugdteams; D, B C en A en daarnaast het 7x7 Dames (senioren) team.

Het laatste jaar dat Rood Zwart een damesteam wist te vormen verliep teleurstellend. De allereerste wedstrijd werd gewonnen en daarmee werden meteen de enig punten van het hele seizoen binnengesleept. Aan het einde van het seizoen trokken de dames op vrijdag 20 mei nog de voetbalschoenen aan voor het uitermate succesvolle Hoftoernooi en de dag erna voor de laatste keer tijdens het jaarlijkse Bevertoernooi. Het team ging na afloop de tent in om het moeilijke seizoen gezamenlijk alsnog feestelijk af te sluiten.

Een groot aantal speelsters is na vele jaren voetballen, waarvoor de club hun zeer erkentelijk is, gestopt. En een enkeling heeft een andere club gevonden om de voetbalcarrière voort te zetten. Gelukkig zijn diverse speelsters uit het voormalige senioren elftal nog speelgerechtigd voor het A-team voor komend seizoen.

De vrouwenselectie van Rood Zwart liep de laatste jaren al gestaag terug. Waar er in 2014 nog twee teams stonden, kromp de damesafdeling de afgelopen jaren tot één zaterdagteam. De vrouwenvoetbalcommissie betreurt het opheffen van het eerste elftal ten zeerste, maar wil allen toch nadrukkelijk bedanken voor de inzet gedurende vele jaren en blijft zich onder het motto, ‘de jeugd heeft de toekomst’ inzetten voor een nieuwe vlaggenschip in de komende jaren.

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen