Herman Efftink stopt na 51 jaar als KNVB scheidsrechter

09-03-2013

Herman Efftink heeft op zaterdagmiddag zijn laatste minuten gefloten als KNVB scheidsrechter. In de wedstrijd van Rood Zwart A1 tegen EMOS A1 werd de leidsman na een kwartier vervangen en werd hij door onder andere de KNVB bedankt voor bewezen diensten.

Maandag 11 maart 2013 is zijn 75e verjaardag. 2 Dagen eerder floot Deldenaar Herman Efftink zijn allerlaatste wedstrijd als officiële scheidsrechter van de KNVB. Ca. 51 jaar heeft hij als leidsman namens de KNVB vele voetbalwedstrijd gefloten. Volgens hemzelf zijn het er meer dan 5000 (!) geweest. En dan niet te vergeten alle wedstrijden die hij even “tussendoor’ floot in vriendschappelijk verband bij vele voetbalverenigingen in Twente e.o. Voor zover hij zich kon herinneren, heeft hij nooit een wedstrijd hoeven te staken.

Herman Efftink, ook wel door het leven gaand als Herman van de Vlinder (vernoemd naar het gelijknamige kledingatelier, nu van zoon Gerard, aan de Peperkampweg in Delden), is er maar wat trots op dat hij deze mijlpaal heeft bereikt. Zich terdege bewust van het feit dat er momenten waren in zijn leven dat de gezondheid hem in de steek liet, is hij bijzonder dankbaar dat hij er nog steeds bij is en dit mag meemaken.

Dat waren ook zijn woorden toen hij zaterdagmiddag 9 maart jl. voor de laatste keer de scheidsrechterkleedkamer opzocht om zich te prepareren voor zijn Grand Finale. De KNVB had hem de wedstrijd Rood Zwart A1- EMOS A1 toebedeeld. Er waren zelfs 2 assistent-scheidsrechters meegekomen om zijn allerlaatste officiële wedstrijd een bijzondere tint te geven.

Vele toeschouwers waren getuige van het moment, dat een kwartier na aanvang plotseling een vervangende scheidsrechter de wedstrijd af floot. Herman was natuurlijk ingelicht dat er wat stond te gebeuren, alleen hij wist niet wat. Indrukwekkende handelingen volgden daarna. Diverse mensen kwamen het veld ingelopen, voorop natuurlijk mevrouw Efftink. Zij mocht haar man een grote bos bloemen overhandigen en hem feliciteren met deze unieke mijlpaal. Voorzitter Robert Ros van v.v. Rood Zwart, overhandigde Herman de felicitaties met ook een grote bos bloemen.
Ook de KNVB was aanwezig om hem te feliciteren, evenals vele (oud)collega scheidsrechters. Mooie momenten die Herman niet onberoerd lieten. Waar hij altijd zijn woordje klaar had, stond hij nu even met zijn mond vol tanden, maar genoot zichtbaar van de belangstelling.

Collega scheidsrechter Arjan Laarhuis nam de honneurs waar, zodat Herman zich terug kon trekken, daarbij vele felicitaties in ontvangstnemend op weg naar de kleedkamers.
Vele anekdotes en prachtige verhalen uit zijn bijzondere carrière zouden opgetekend kunnen worden. Maar daar beginnen we niet aan, omdat het simpelweg niet allemaal te beschrijven zal zijn. Eén ding is wel duidelijk: de KNVB en voetballend Twente e.o. is een markante en zeer zeker ook flamboyante persoonlijkheid armer. De altijd goedlachse en opgewekte Herman Efftink wil zich als scheidsrechter nog blijven inzetten voor de jeugd bij Rood Zwart, dus we zullen hem niet zomaar uit het oog verliezen. Een woord van dank en erkenning voor zijn vele verdiensten op de velden, namens vele voetballers uit heel Twente en omstreken aan zijn adres is hier zeker op zijn plaats.
Deze enerverende middag werd onder genot van een drankje in de bestuurskamer van Rood Zwart met diverse aanwezigen onder “prettige” omstandigheden voortgezet.

 

Video afscheidswedstrijd Herman Efftink
You-tube filmpjes betreffende laatste officiële wedstrijd van Herman Efftink als KNVB scheidsrechter, d.d. 09-03-2013

Herman Efftink, 51 jaar KNVB-scheidsrechter, op weg naar zijn laatste officiële wedstrijd >>> Filmpje 1

Herman Efftink, voor de laatste keer als officiële KNVB-scheidsrechter het veld op >>>Filmpje 2

Herman Efftink actief in beeld >>> Filmpje 3

Herman Efftink, en dan volgt het laatste fluitsignaal >>> Filmpje 4

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen