Geëmotioneerd afscheid scheidsrechter Herman Efftink

16-05-2016

Zaterdag middag 14 mei was de afscheidswedstrijd van Herman Efftink als scheidsrechter. Een kleine 20 scheidsrechters speelden een leuk potje voetbal onder leiding van Herman. Hij dwarrelde als “de vlinder” voor de laatste* keer over het veld. In een gemoedelijke sfeer moesten toch enkele kaarten worden “weggegeven” door onze arbiter.

Kaarten die nadien in de kantine konden worden verzilvert aan de bar.

Dat Herman zonder stopwatch zoals altijd zeer goed te tijd weet bij te houden was ook in zijn laatste wedstrijd te zien. Na precies 2 keer 17 min speeltijd blies hij voor de laatste keer op zijn scheidsrechtersfluit en kon hij de bedankjes en felicitaties van alle scheidsrechters en publiek in ontvangst nemen.

In de kantine, die al aardig gevuld was met een aantal kampioenen, was een lange tafel gereserveerd voor de scheidsrechters. Herman Efftink kwam onder luid applaus binnen. Enkele gasten kwamen speciaal naar het clubhuis van Rood Zwart om Herman te bedanken voor de vele jaren die hij heeft gevloten. Namens het bestuur kreeg hij een waardebon. De scheidsrechters boden hem, na mooie woorden van scheidsrechter-coördinator Toon Nijland, een kristallen fotogravure aan met zijn eigen beeltenis als scheidsrechter. Nadat de weggegeven kaarten aan de bar waren verzilvert en een ieder een aantal consumpties en bitterballen had genuttigd toog een ieder zijns weegs en kan Herman terug kijken op 54 jaren arbitreren.

* Herman heeft laten weten dat hij, gezien zijn verbintenis met Gerrit ten Brummelhuis, het Gerrit ten Brummelhuistoernooi te blijven fluiten zolang hij kan.

Verder wil Herman zich gaan inzetten om de jonge scheidsrechters te gaan begeleiden.

Herman nogmaals bedankt voor vele jaren inzet voor Rood Zwart !

En niet te vergeten: ook ALLE scheidsrechters die zich afgelopen jaar weer hebben ingezet voor Rood Zwart. Zonder scheids geen wedstrijd!

 

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen