In memoriam Jan Ros

14-04-2016

In memoriam, Jan Ros 1955 - 2016

 

Ondanks dat Jan al enige tijd ernstig ziek was zijn wij toch nog verrast door het overlijden van Jan Ros.  Lange tijd is er hoop geweest dat hij nog weer zou opknappen maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Jan is slechts 60 jaar geworden.

Nadat Jan al eens tot spelddrager (lid van verdienste) is benoemd is hij drie jaar geleden benoemd tot erelid van Rood Zwart. Dat is natuurlijk niet zo maar gebeurd. Jan heeft een grote staat van dienst opgebouwd als vrijwilliger van Rood Zwart. Het meest in het oog springend is zijn leiderschap van A1 dat hij meer dan 30 jaar heeft gedaan. Tevens was hij jarenlang wedstrijdsecretaris, consul op zaterdag, lid van de jeugd- en toernooicommissie, scheidsrechters coördinator en regelde hij de verloting aan de poort bij het eerste elftal. Waarschijnlijk zijn wij dan nog wel een aantal zaken vergeten.

Jan zijn moeder zei altijd  “oons Jan is a trouwt met Rood Zwart”. Rood Zwart was zijn club waar hij ziel en zaligheid voor heeft gegeven, enorm veel energie en uren in heeft gestoken, ontelbare telefoontjes voor heeft gepleegd en kilometers heeft gereden. Jan was op en top vrijwilliger, iemand die je altijd kon vragen, iemand die altijd 100% voor het belang van Rood Zwart ging. Als Jan de schouders er onder zette, dan gebeurde er wat.

Vele oud spelers van RZ A1 zullen Jan herinneren als een fanatieke leider, die een hekel had aan “de kantjes er af lopen”. Met een slappe wedstrijd of een smoes om niet te trainen kwam je bij hem niet weg. Maar Jan stond ook tussen de jongens. Op zaterdag avond ging hij gewoon met de jongens stappen naar Groothuis of Siepel. En aan het einde van het seizoen was Jan de grote initiator van de jaarlijkse uitstapjes naar Aarschot (be), Rolde, Shoppingen, Hilter of Uchte (du). Vaak spraakmakend, altijd perfect geregeld, tot ver achter de komma. Legendarische verhalen zijn daar over te vertellen. Maar Jan had altijd de controle, dacht hij.

Het overlijden van Jan heeft binnen Rood Zwart wel het e.e.a. los gemaakt. Het Facebook bericht van Rood Zwart over het overlijden van Jan is binnen 24 uur door meer dan 9.000 personen gelezen! De teller staat na een paar dagen op 10.250. Het artikel in de Tubantia dat wij op Facebook hebben gezet is 4.100 keer gedeeld. De middag die voor Jan is georganiseerd is bezocht door zeker 90 personen. Getallen die aangeven dat Jan een groot Rood Zwart man was.

Wat Jan voor Rood Zwart heeft betekend is bijna niet voor te stellen. Wij zijn hem daar veel dank voor verschuldigd en zullen hem zeker gaan missen.

Namens het bestuur en (ere)leden van Rood Zwart wensen wij Geert en Helma, Robert en Saskia en hun kinderen veel sterkte toe.

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen