Play Backs shows weer groot succes

26-01-2016

Vrijdagavond 22 januari was alweer de 16e editie van onze jaarlijkse Play Back show. Han Blanke, voorzitter van de activiteitencommissie, opende de avond ten overstaande van het in wederom grote getale aanwezige publiek met de inmiddels legendarische woorden: “ Let’s…. Play…..Back!” Vervolgens nam vaste spreekstalmeester Herman “Borgie” Weijenborg de microfoon over. Herman was weer strak in het pak.  Hij kondigde 1 voor 1 de juryleden aan.

Opkomst jury
De 1e was overgevlogen uit Manchester: Ben Visschedijk was de look-a-like van Louis van Gaal. Ook strak in het pak, rode stropdas en grote neus en op de muziek van Glory Glory Man United. Als 2e kwam een gehele nieuw jury lid ten tonele: Gertie Extercate was Thea, van Theo en Thea, dus incl. konijne tandjes, oranje schaatsmuts en 2 scheve schaatsen. Bij de opkomst “Explode” (HET opkomst nummer bij Heracles, dat moet Thea goed hebben gedaan als fervent Heracles supportster). Ze zong na haar opkomst nog live “hallo, ik ben Thea”.  Als 3e kwam Jasper Brandt. Hij was Marcelino Wunderlich. Herrrrlich! Wunderbar! Ook hier een toepasselijke nummer. Een lekker foute versie van Heidi van Ruben Nicolai. (die ook Marcelino doet bij de You fone reclame).  Perfect tot in detail gekleed, imiteerden zij de gehele avond zeer goed inlevend hun typetje bij het commentaar op de acts.
Marcelino, Thea en van Gaal

Acts tot pauze
Na het voorstellen van de jury kon het spektakel beginnen. Disco Black Light zorgde ook dit jaar weer voor de perfecte timing bij zowel de muzikale ondersteuning als de lichtshow. Ook nu bleek dat er weer avonden was geoefend en er niet was bezuinigd op de (aan)kleding en decor. In een hoog tempo kwamen er 10 top acts voorbij. Traditioneel werd er gestart met de winnaars van 2015. Dat was nu het Hoofdbestuur. Zij deden een Volendamse Palingsoundmedley, met o.a. Piet Veerman, BZN, Nick en Simon, The Cats en Jan Smit. Daarna tijd voor een geheel nieuwe deelnemer: Tonnie Nijland. Hij zat op een hobbelpaard en zijn “horse had no name” (van America). De generale repetitie was de avond er voor al geweest voor een exclusief gezelschap in het clubgebouw en het moet gezegd: de Play Back en timing was weer prima. Reden voor Toon, om ook NA de mini pb show de volgende dag gewoon nog een keer zijn hobbelpaard te beklimmen…Act nr. 3 waren de jongens die altijd nog mee hebben gedaan. Dennis ten Brummelhuis en Arjan Spies als  Frans Duijts en Django Wagner met een heerlijke meezinger “in ons cafe”. Ze hadden een bar gemaakt en daar was het erg gezellig.
Vervolgens was het tijd voor nog een aantal PB mannen van het 1e uur: de All Stars. De gehele zaal dacht eerst dat het de Blue Diamonds waren met Ramona, maar al snel bleken ze weer een zeer originele act te hebben. Het was nederlandstalig en ging niet over Ramona maar over “Hormonen”. Perfect uitgevoerd. Daarna was het de beurt aan A-1. Een zeer aanstekelijke Tirole rdans, waarbij de lenigheid van deze jongens er af spatte. De stemming in het clubgebouw bereikte nu al een hoogtepunt. Na al dit geweld was het wel even tijd voor de pauze. Ook aan de inwendige mens was gedacht. Buiten
stond onze Nederlandse Griek Dimitris op een “puur Griekse” wijze heerlijke broodjes Gyros te bakken.

Acts na pauze
Direct na de pauze was er een Surprise Act. De jury had een week van tevoren spontaan bedacht om Jeanny van Falco te gaan doen. Gerti was het slachtoffer, Jasper was de man in lange zwarte regenjas die zong en Ben was de nieuwslezer met een speciale newsflash. Ook hier was aan alle details gedacht, perfect! Direct daarna mochten ze hun eigen act een cijfer geven. Uiteraard vonden ze dit ook een topact…maar deed uiteraard niet mee voor de prijzen.
Daarna mochten 3 dames het podium betreden. Brenda ter Braak, Annemarie Hillarius en Manon Bril hadden ooit al een keer meegedaan als LUV met de “The Greatest Lover”. NU, 13 jaar en 5 kinderen in totaal verder, zaten de danspassen er nog steeds prima in en….de pakjes van toen pasten nog steeds. Complimenten dames. Daarna mocht de familie de Wit (Leo, Ellen en Lotte) het podium op. Zij deden uit volle overgave Rihanne en Kanya West met “4,5 seconds”. Perfecte Play Back, timing en aankleding. Daarna betrad Ramon Jansen het podium. Vrolijk fluitend werd hij opeens neergeschoten door Mike en Tom Vehof, er was een boer (Roy Extercate) die zijn schaap zocht en: dat schaap kwam er ook. Van dat schaap werd Ramon weer heel vrolijk en gebeurden er hilarische dingen.. de zaal lach dubbel van het lachen..
De meeste herrie was voor de laatste act bewaard. U dacht misschien dat Normaal op 19 december jl zijn laatste concert had gegeven in de Gelredome? Niet dus. Het aller-aller-laatste concert werd vrijdag jl. gegeven in ons clubgebouw. Een geweldige medley. Eerst pikkedonker, dan de traditionele kraaiende haan en vervolgens ging het dak er af met o.a. “Alie” en “Deurdonderen”. De hele kantine scandeerde “hoken, hoken” en de stemming zat er duchtig in. Robert Kenkhuis, Daan Spanjer, Frank Lovink en Jurriaan Eekers: klasse gedaan! 

Prijsuitreiking
Daarna tijd voor het juryberaad. Het was wederom weer erg moeilijk voor hen kiezen wie de winnaars waren van de diverse prijzen.  Het lag wederom dicht bij elkaar, maar de einduitslag was de volgende:
1: Normaal
2: Tiroleract
3: Rihanna
Originaliteitsprijs:  het Hoofdbestuur
Aanmoedigingsprijs: Tonnie Nijland
De winnaars mochten de 1e prijs en de grote wisselbeker in ontvangst nemen en traditiegetrouw hun act nog 1x opvoeren en weer ging het dak er af. De rest van de avond nam Disco Black-Light het over en bleef het nog lang erg gezellig.  Voor alle  foto’s, zie de Facebook pagina van RZ.
Uiteraard worden ook in januari 2017 beide PB shows weer georganiseerd. De organisatie heeft wel gemerkt dat het lastiger wordt deelnemers te krijgen en acts te verzinnen, dus in 2017 zal het een soort “Rood Zwart Got Talent” worden. PB, live, sketch, goocheltruc: het maakt niet uit. Nadere info volgt t.z.t. 

   nr 3: Rihanna (fam de Wit)

  nr 2: Tiroler Act (A-1)

  nr 1: Normaal (RZ 2 en 3)

10e MINI PB show
De volgende dag was de 10e MINI PB show en wederom liet de RZ jeugd zien dat het met de doorstroming voor de Grote PB show de komende jaren wel goed zit. De kantine was weer lekker vol met vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, broertjes en zusjes. Eerst kwam Hans Baake de stemming er in brengen met een live gastoptreden en daarna konden de kinderen zelf  “gaan knallen met zijn allen”. De jury bestond dit jaar uit leden van de film Frozen. Er waren 12 optredens, met in de pauze de winnaars van de grote playback show van de avond ervoor: Normaal. Ook werden in de pauze de winnaars van de grote clubactie (meest verkochte loten) bekend gemaakt.
De grote winnaar van deze middag  werden Lars en Hanne Truitman als Aqua met Barbie Girl. Zij mogen een beker en de supergrote Wisselbeker een jaar mee naar huis nemen. Nr 2 werd max Brandt (met achtergrond koor en danseressen Amber, Julie en Isa) en 3e werd het hele C-1 team met een tiroler apres ski hit.  De aanmoedigingsprijs ging naar Harm Brok, Maud Hartgerink en Demi van de Bos (PSY Gangnam Style). De originaliteitsprijs was voor Stan Workel, Ruben ter Horst, Cas Hoentjen, Bob Ensink en Pim Extercate.  Verder was er voor ALLE deelnemers een prachtige gouden medaille.
 
 
Geen producten
Naar winkelwagen