E-1 viert kampioenschap

12-12-2015

Eerst de de wedstrijd (van concurrent Tubantia)
Door het verlies op 5 december jl. van mede concurrent Tubantia E-1 kreeg Rood Zwart E-1 een niet meer verwacht Sinterklaas cadeau: promotie naar de Hoofdklasse. Net als nr. 2 Tubantia E-1 en nr.3 Markelo E-1, omdat de 1e 3 van de ranglijst automatisch promoveren naar de Hoofdklasse . Rood Zwart was op dat moment al uitgespeeld, Tubantia moest nog 1 wedstrijd spelen: zaterdag 12 dec thuis tegen ATC  E-3. Op Omdat het doelsaldo bij een gelijk aantal punten niet telt bij E (en F) jeugd, kon Tubantia alleen nog gelijk komen in punten.  Maar: bij winst van 11-0 konden ze RZ E-1 op de ranglijst wél passeren op doelsaldo. Toch wilde RZ E-1 wel echt als 1e eindigen, dat staat toch even wat mooier en maakt dan ook de  terechte kampioen. De technische staf van RZ E-1 ging dan ook kijken bij Tubantia. Bij rust "slechts" 3-0 maar na rust begon het te draaien en kwamen ze uit op…...10-0....RZ eindigde hiermee als 1e met 1 doelpunt meer!  De trainers en de aanvoerder van Tubantia werden gefeliciteerd met het kampioenschap én promotie en zij feliciteerden ons. We zien ze na de winterstop weer terug, want  de indeling van de Hoofdklasse is al bekend en daar zit ook Tubantia weer in..net als nog veel meer hele goede E-1 teams. Dit wordt echt zwaar voor Rood Zwart E-1, maar ook een fantastische uitdaging, met (nog) veel meer weerstand!

En toen het kampioensfeest !
Daarna ging de technische staf snel terug naar Delden. De platte wagen, voglehangen met RZ vlaggen en spandoeken, stond al klaar op sportpark de Scheetheuvel, voor een nu al legendarische zege toch door Delden. In kampioens-shirts met eigen naam op de rug en een echte kampioens-medaille. Uiteraard mocht ook een mega grote kampioensbeker niet ontbreken. De geluidinstallatie met lekker kampioensplaatjes deed het prima en de microfoon waar de boys lekker in mee konden lallen maakten het feest compleet. Het “campione” , “waar is dat feestje, “hier is dat feestje” en “waar gaan we naar toe ?!?: HOOOOOOOFDKLASSE !!!” werd vaak gezongen.  Onderweg kwamen ze nog de kampioens-wagen van sv Delden F-1 tegen. Ook jullie langs deze weg: gefeliciteerd!
Na een uurtje kwamen de spelers terug, en was er in het clubgebouw patat en drinken. Ook een woord van de Jeugdcommissie mocht niet ontbreken. De selectie werd gecomplimenteerd met deze topprestatie! Alleen de 1e wedstrijd bij Quick werd nipt verloren met 2-3. Daarna ging de motor van trainer Joost “El Cholo” Baake en assistent trainer Rodi “El Filosofo” Beukert steeds beter draaien en werden 9 wedstrijden op rij gewonnen. De belangrijkste tegen Tubantia werd als laatste met 1-1 gelijkgespeeld, voldoende dus voor de titel in de 1e klasse.
De dag werd  ‘s avonds afgesloten bij cafe Smitties met een heerlijke buffet voor alle spelers, incl. ouders en broertjes en zusjes.  De grote beker heeft de rest van de avond ook nog overleefd bij de Sevenster.., en gaat, zoals dat hoort, nu van speler naar speler. Deze zal ongetwijfeld een plek krijgen op nachtkastje of schoorsteenmantel, naast de kampioensmedaille. Nu eerst winterstop, dan 5 oefenwedstrijden en dan hoopt E-1 klaar te zijn voor de Hoofdklasse!
 
 
Geen producten
Naar winkelwagen