Carlo Kastermans visie over trainingen

09-08-2015

Ik heb gemerkt dat er hier en daar wordt gesproken over twee werelden binnen het trainersgilde en TC van Rood Zwart, de voetbaltraining en circuittraining. Er zijn echter geen twee werelden:
Circuittraining is hetzelfde als de reguliere voetbaltraining. Grofweg is een voetbaltraining verdeeld in een warming-up, kern 1 en/of 2 en een afsluitende partijvorm. Bij circuittraining doen we exact hetzelfde als bij de reguliere voetbaltrainingen, alleen de organisatie qua trainers is anders.

De eigenschappen:
- We kunnen meerdere teams tegelijkertijd trainen.
- De trainers hoeven geen trainingen voor te bereiden. Hooguit één oefening (als men dat wil. Is niet perse nodig)
- De "dwang" om er altijd te moeten zijn is er niet. Ideaal voor mensen die wel iets voor de club willen doen, maar niet ergens definitief aan vast willen zitten vanwege werk, studie etc.
- Kwalitatief leveren we t.o.v. de reguliere training niets in, dus ouders kunnen alleen maar tevreden zijn over de aangeboden trainingen.
- Deze vorm is ideaal voor mensen die het trainersvak ambiëren en willen testen of ze het leuk vinden (ouders, jeugd, stagiairs)
- Trainers die wel een eigen team trainen kunnen hier ideeën voor oefenstof opdoen.
- Doordat je met meerdere trainers op het veld staat is er veel onderling overleg over spelers, oefenstof etc.
- Het is gezellig om met een team van trainers te trainen. Het lijkt in deze organisatie wel op betaald voetbal, meerdere trainers voor de groep
                                                                  -
De teams die deelnemen aan de circuittraining trainen met hun eigen teamgenoten en niet met andere teams.

Kleven er dan helemaal geen nadelen aan? Jawel hoor! Niets is heilig, alles heeft een keerzijde. Het creëren van een band met de spelers duurt iets langer, al is dat ook sterk afhankelijk van de trainers zelf.

Carlo Kastermans. 

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen