In memoriam Herman Freriksen

08-06-2015

Toch nog vrij onverwacht overleed op 7  juni j.l.  onze beste vriend en trouw lid van onze vereniging Herman Freriksen.

Wie kent onze Herman met zijn troetelnaam Knars niet?
Vanaf zijn jeugdjaren was hij op ons sportcomplex te vinden. Dan was hij weer eens de trouwe verzorger van een senioenteam of hij was in latere jaren vaak al op de vroege morgen op ons sportcomplex te vinden om de kleedkamers schoon te maken.

Als jarenlang lid van de vrijdagmorgenploeg had hij ook zijn verdiensten voor de vele werkzaamheden bij het totale onderhoud van ons sportcomplex. Op diverse wijze kon je Herman dan aantreffen.Veelal goed gehumeurd en gereed voor een praatje met zijn maatjes. Herman noemde iemand waarmee hij op goede voet leefde ”zijn beste kameraad.” Maar als je hem eens vroeg om een bepaald klusje op te knappen kon het best zijn dat hij antwoordde: ”ie möt nich deenkn dat ie mien baas bunt.” Dat met een gezicht waarvan je de indruk kreeg dat zwaar onweer op komst was.

In de tijd dat ik het secretariaat van onze vereniging beheerde, kwam Herman aan de deur met de vraag  of hij mocht voetballen. Na overleg met de toenmalige elftalcommissie werd dit toegestaan. Zijn optreden duurde echter slechts een klein deel van de wedstrijd. Toen had Herman al zo vaak de schenen van de tegenstanders geraakt dat het maar beter leek aan hem te vertellen dat zijn voetbalperiode maar een kort leven beschoren was. Hij vertelde mij in forse bewoordingen dat hij over die beslissing heel “hellig” was. Maar het duurde maar een korte tijd en ik was weer zijn beste kameraad. Het verschil tussen regen en zonneschijn was nu eenmaal bij Herman niet zo groot.

We zullen hem, vooral in de vrijdagmorgenploeg, erg missen. Door zijn zeer gevariëerde inbreng met soms grappen en grollen om van te smullen was hij een soort spil in die ploeg. Daar zijn we hem erkentelijk voor. Zijn vele inbreng werd enkele jaren geleden gehonoreerd door hem te benoemen als lid van verdiensten van Rood – Zwart.

Herman bedankt voor alles wat je voor onze vereniging hebt gedaan en betekend. Dit zullen we beslist niet vergeten. Namens het bestuur, leden en alle vrijwilligers van Rood – Zwart condoleer ik hierbij de familie van Herman. Dat hij mag rusten in vrede.

Gerard Bebseler

        

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen