Motivatie in een envelop !!!

25-03-2015

Je begint met een idee. Soms geboren uit noodzaak, gedwongen door tijd en weer. Soms uit ambitie. Je werkt het idee uit en berekent de kosten, de arbeid en de mogelijkheden. Je calculeert de risico’s in en dan komt het lastigste gedeelte: de presentatie van de plannen! Zijn alle inspanningen voor niets geweest of is iedereen dolenthousiast en ga je op de schouders richting bar, waar je schouders bezwijken onder de uitingen van lof en andere groentesoorten? Je trekt je colbertje nog even recht, voelt de vochtige plekken onder je oksels net even iets te goed en daar ga je dan. Je weet dat het idee goed is, dat de uitwerking gedegen is en dat je schoudervullingen draagt, maar toch is je belangrijkste gedachte: Is er draagkracht binnen de vereniging voor dit idee?

Aan het eind van de avond kijk je met een tevreden gevoel terug en je ziet de mensen goedgemutst naar huis gaan. Het plan is aangenomen en dat is de grote winst van de avond. Maar toch blijft er een kleine frons op het gezicht aanwezig. Er zit nog een gat in de begroting en daar moet nog een oplossing voor gevonden worden. Geldinzamelingsacties moeten voor het nodige geld zorgen en daar wordt al vol enthousiasme aan gewerkt. Maar eigenlijk maakt 1 individuele actie al prachtig duidelijk dat het idee gedragen wordt door de leden en dat iedereen graag bij wil dragen aan een toekomstbestendig Rood-Zwart, op welke manier dan ook. En elke manier is welkom!

"Oons voorzitter" werd begin maart aan zijn colbertje getrokken en kreeg een envelop in zijn handen gedrukt door een bekend lid van onze club. In de envelop zat een prachtig bedrag en de boodschap was dat het voor het nieuwe clubgebouw was. Deze scooterrijdende en sigaarrokende Rood-Zwarter wilde hiermee de bouwcommissie een hart onder de riem steken en helpen om het ooit zo wilde idee werkelijkheid te laten worden. Soms heb je zoiets nodig!  Gewoon een mooi gebaar en een teken van steun voor de toekomstplannen. Heel fijn om te ervaren dat de grootste cadeaus soms in de kleinste verpakkingen komen en dat je de bevestiging krijgt dat je op de goede weg bent. Natuurlijk is het geld welkom, maar het gebaar zegt nog veel meer. Moet wel bij worden vermeld dat "oons voorzitter" voor de zekerheid een paar extra zakken op zijn colbert heeft laten naaien…..puur voor het gebaar uiteraard!

Herman bedankt!


“Herman, supporter van SportParkPlus”

   

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen