Rood Zwart richt vrouwenvoetbalcommissie op

26-03-2015

We halen het optimale uit het vrouwenvoetbal en bieden de ruimte om deze sport binnen de club door te laten groeien.” – Voorzitter Binne Visser

Vrouwenvoetbal staat bij Rood Zwart hoog in het vaandel. Het is de snelst groeiende teamsport in Nederland, maar ook een sport die extra aandacht en ondersteuning behoeft, zo ook binnen Rood Zwart. Een aantal leden van de club heeft de koppen bij elkaar gestoken en voor deze specifieke doelgroep een officiële commissie opgericht, met als hoofddoel het vrouwenvoetbal binnen Rood Zwart op een hoger plan brengen.

De vrouwenvoetbalcommissie bestaat uit:
Voorzitter: Binne Visser
Vice-voorzitter: Sarah Twilhaar
Activiteiten: Victor Mulder
Trainers/Leiders: Annemarie Hilarius, Harold olde Veldhuis
Wedstrijdzaken/Presentatie: Conny Kemerink op Schiphorst
Presentatie/Promotie: Paul Rijgwart
Promotie: Els de Witte

Alle leden van de commissie nemen hun verantwoordelijkheid voor het regelen van de wedstrijden en trainingen, het organiseren van activiteiten voor de speelsters, en het promoten van vrouwenvoetbal binnen Rood Zwart. De vrouwenvoetbalcommissie deelt de tweedelige visie van de club; de sociaal maatschappelijke en de sportieve visie, en stelt hierbij de volgende doelstellingen:

·         Het vrouwenvoetbal naar een hoger plan brengen
·         Doorstroming in speelsters en kwaliteit in jeugdelftallen garanderen
·         Speelsters in leeftijdsfase welpen, F en E gemengd laten trainen/spelen om een goede basis te leggen
·         Alle teams tweemaal per week trainen
·         Twee teams per leeftijdsgroep (D, C, B, A en senioren)
·         Meer activiteiten gericht op de meiden en vrouwen
·         Meer promotionele aandacht om aantrekkingskracht van vrouwenvoetbal bij Rood Zwart binnen Delden en omliggende plaatsen te vergroten
·         Trots op ons vrouwenvoetbal in alle opzichten (organisatie, plezier en prestaties) te vergroten.

Verder worden de algemene doelen van de club en de bestaande technische-, activiteiten- en jeugdcommissie binnen Rood Zwart door de vrouwenvoetbalcommissie vertaald naar de meiden en vrouwen van Rood Zwart.

Sinds het jaar 2000 is het vrouwenvoetbal bij Rood Zwart, mede dankzij extra aandacht van de KNVB, echt in de steigers gezet. De recentelijke teruggang van twee damesteams (één op zaterdag en één op zondag) naar een enkel damesteam op zaterdag, waarbij het zondagteam op hoog niveau speelde, is een teken aan de wand geweest. Op dit moment telt de vereniging drie meidenteams (B, C en D) en één vrouwenteam (Zaterdag 1) daarnaast zijn er nog enkele meiden die in een gemengd team met jongens voetballen. Alle (ouders/verzorgers van de) meiden hebben een informatieve brief over de nieuwe commissie en de gestelde doelstellingen ontvangen, zij worden hiermee ook aangemoedigd om met elkaar de schouders eronder te zetten.

De eerste promotieacties en activiteiten voor de meiden zijn inmiddels opgestart. Zoals het succesvolle bezoek aan de oefeninterland van het vrouwenelftal van Oranje, Nederland – Thailand. De commissie hoopt aan het einde van het seizoen zoveel mogelijk de huidige dames en meiden te behouden en nieuwe instroom te realiseren. Zodat steeds meer meiden hun passie in het spel en het plezier van spelen in een team vinden op de velden van vv Rood Zwart.

Voor meer informatie mail naar vrouwenvoetbal@roodzwart.nl.

Zie ook: Vrouwenvoetbalcommissie >>>
 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen