90-jarig bestaan Rood Zwart

12-01-2013
WebCie 15-10-2012
Op 6 Januari 2013 is het 90 jaar geleden dat Rood Zwart is opgericht. Natuurlijk een heugelijk feit, dat we niet onopgemerkt voorbij kunnen en willen laten gaan. Een verjaardag waar we met alle leden en anderen die Rood Zwart een warm hart toedragen graag een borrel op willen drinken.
 
Omdat dit de nodige extra inspanningen met zich meebrengt is er een jubileumcommissie in het leven geroepen, waarin afgevaardigden uit alle geledingen van de vereniging zitting hebben genomen. Voor de jeugd, de toekomst van Rood Zwart, zijn dat Rian Aarnink en Saskia Ros. Het meisjes- en damesvoetbal wordt vertegenwoordigd door Annemarie Hilarius, tevens de secretaresse van de jubileumcommissie. Vanuit de toernooicommissie is Hans van het Bolscherpresent en Bennie Sander is als voorzitter van de sponsorcommissie de aangewezen persoon om de sponsoren te vertegenwoordigen. Vanuit de PR commissie zitten Nico Bloem, Herman Ensink, Mark Ros en Harry Dessens aan tafel, waarbij Harry als speciale missie heeft om de oudere leden te vertegenwoordigen. Het bestuur heeft Harold Pepers als voorzitter aan deze commissie toegevoegd.
 
Doelstelling van de commissie is om voor alle leden iets te organiseren, zonder het komende jubileum (100 jaar) uit het oog te verliezen. Als we 100 jaar worden, moeten we het 90 jarig jubileum wel kunnen overtreffen.
Dus leuke activiteiten organiseren die passen bij een 90 jarige verjaardag.
 
Die extra’s zijn in veel gevallen heel moeilijk te plannen. Natuurlijk zit je met vakanties, maar wat het minstens zo lastig maakt zijn de activiteiten die we elk jaar al organiseren. Als je dat allemaal op een rijtje zet merk je pas hoeveel activiteiten we naast het voetbal organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het Sinterklaasfeest, boerenkooltoernooi, playbackshow, zwemmen in de Wilder en natuurlijk de afsluitende toernooien; Gerrit ten Brummelhuis- en Bevertoernooi. Daar mogen we de betreffende organisatoren wel dankbaar voor zijn.
 
Wat staat er alvast gepland voor 2013?
 
· Nieuwjaarsreceptie
Natuurlijk houden we de nieuwjaarsreceptie op zondag 6 januari zoals we dat elk jaar doen. Maar dit jaar wordt wel een “special one” om maar een uitspraak van Steve McClaren te gebruiken. We gaan letterlijk wat tipjes van de lakens optillen. Wat daar onder zit blijft nog even onder dat zelfde laken, maar het is de moeite waard. Omdat we een vol programma hebben (en ook nog een borreltje willen drinken) gaan we om 14:30 uur aftrappen. Mooie tijd op zondag, doen we wel vaker.
 
· Reünie
Niet echt origineel, een open deur, waar we met een Club van 100 bal doorheen trappen, maar het hoort er gewoon bij. Wat is een jubileum zonder een reünie? Als je 18 bent denk je daar niet zo over na, maar als de jaren gaan tellen en je verschillende personen waar je jaren mee hebt gevoetbald uit het oog bent verloren, is het wel lekker om een paar oude koeien uit de sloot te halen en een aantal successen weer van het stof te ontdoen. Jaren later lijken die successen nog groter dan toen ze gevierd werden. De datum van de reünie kunnen jullie alvast noteren; zaterdag 8 juni. De kunst is natuurlijk om zoveel mogelijk mensen (van buiten Delden) te bereiken. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig. De aankondiging komt natuurlijk op de website, maar een beetje ondersteuning is altijd welkom. Dus nodig alvast mensen uit als je ze (per toeval) spreekt.

Foto/filmmateriaal gezocht t.b.v. reünie Rood Zwart

Het is u natuurlijk niet ontgaan dat Rood Zwart op 6 januari de 90e verjaardag viert.
Diverse activiteiten staan gepland om dit te vieren. Een van die activiteiten is een reünie.
Om die 90 jaar in beeld en waar mogelijk zelfs geluid te kunnen vangen doet de jubileumcommissie een beroep op alle leden om zoveel mogelijk materiaal ter beschikking te stellen in welke vorm dan ook.
Foto's, krantenknipsels, plakboeken, video- of filmbeelden, enz. Uiteraard krijgt u alles weer netjes terug!
Het ligt tevens in de bedoeling al het materiaal voor zover mogelijk in te scannen zodat het digitaal beschikbaar blijft. 
Mogen wij op uw medewerking rekenen? Samen met u kunnen we er dan een mooi feest van maken.
U kunt uw materiaal, voorzien van naam en adres, inleveren bij een van de organisatoren van de reünie:
Hans van het Bolscher,De Goorn 2, 3763517
Louis Bouwmeester, Tijenesch 17, 3762614
Ben Sander,Hofmeierweg 7, 0651702430
Harry Dessens, Bernhardstraat 15, tel. 3762851
Graag voor eind februari.

· Officiële receptie
Gaan we ook houden, vanzelfsprekend, en wel op dezelfde datum, zaterdag 8 juni. Dat heeft er een beetje mee te maken dat we nog een feesttent hebben staan van het Bevertoernooi (zaterdag 1 juni). Bovendien hebben we dan wel alle voetbalactiviteiten afgerond, zodat iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij het voetbal aanwezig kan zijn.
 
Wat doen we nog meer?
Natuurlijk hebben we nog meer plannen. Maar voor sommige activiteiten zijn meerdere partijen nodig. Ben je afhankelijk van andere agenda’s. Nu iets vermelden terwijl het nog niet definitief is moeten we niet willen. Daarom is het handig om het clubblad en website in de gaten te houden. Moet natuurlijk altijd al, maar zeker in de komende periode………

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen