PB shows weer daverend succes !

04-02-2015

Vrijdagavond 30 januari was alweer de 14e editie van onze jaarlijkse Play Back show.
Han Blanke, voorzitter van de activiteitencommissie, opende de avond ten overstaande van het in wederom grote getale aanwezige publiek met de inmiddels legendarische woorden: “ Let’s…. Play…..Back!”   Vervolgens nam vaste spreekstalmeester Herman “Borgie” Weijenborg de microfoon over. Herman was onlangs met een bus vol Rood-Zwarters naar een concert van DJ Armin van Buuren geweest dus was het logisch dat hij het podium betrad op de muziek van deze wereldberoemde DJ. Herman was weer strak in het pak, met daaronder een t-shirt van DJ Armin van Buuren. Hij kondigde 1 voor 1 de juryleden aan: Frank Speckman mocht als 1e jury-lid. Hij was de look-alike van Ivo Opstelten. Als 2e kwam Rick Poelman als Elvis. Strooiend met witte sjaaltjes, gevangen door met name de dames in het publiek. Als 3e en laatste jurylid kwam Jasper Brandt. Dit keer helemaal uit Rusland overgekomen en had 2 vrouwelijke militaire begeleiders (Marije Pol en Karlijn Freriksen) meegenomen: hij was Josef Stalin en de muziek was uiteraard het Russisch volkslied. Perfect tot in detail gekleed, imiteerden zij de gehele avond zeer goed inlevend hun typetje bij het commentaar op de acts. Na het voorstellen van de jury kon het spektakel beginnen.
Disco Black Light zorgde ook dit jaar weer voor de perfecte timing bij zowel de muzikale ondersteuning als de lichtshow. Ook nu bleek dat er weer avonden was geoefend en er niet was bezuinigd op de (aan)kleding en decor. In een hoog tempo kwamen er 11 topacts voorbij. Traditioneel werd er gestart met de winnaars van het jaar er voor. Dat waren in 2014 Leo de Wit en Martin Weijenborg. Nu werd hun act aangevuld met  Laura Weijenborg. Ze deden Rinus en Ronny met “eet veel bananen”.  Daarna kwam een zeer ervaren deelneemster, ze heeft nu 12 van de 14 PB shows meegedaan: Ingrid Vos. Ze was de look-a-like van Kiki Dee en zong “ I’v got the Music in me”. Daarna volgde Marcel Visschedijk met een zeer originele bandparodie. Dit was het echte Play-Back werk! Act nr. 4 waren Dennis ten Brummelhuis en Arjan Spies als  resp. Franklin en Maxime Brown (uiteraard was Arjan de dame) met “het was als de 1e keer” en vervolgens de mannen die altijd nog mee gedaan hebben: de All Stars als Mnozil Brass  met Lonely Boys. Wederom een zeer originele act, perfect uitgevoerd. Daarna de heren van het 4e, die er in waren geslaagd binnen 1 week oefenen een super goede performance neer te zetten als Elvis  met “Bossa Nova”. Uiteraard moest het jurylid Elvis hier voor deze “echte” Elvis op zijn knieën danken dat hij nog “Still alive” was. Na de pauze ging het niveau nog verder omhoog. Vorig jaar deden de heren en dame van het Hoofdbestuur voor het eerst mee, en zijn direct besmet met de PB koorts en deden dus nu weer mee. Brenda ter Braak was in een prachtige witte trouwjurk de Ice Queen van Within Temptation. Drummer Han Blanke verloor in al zijn enthousiasme 1 drumstokje, maar zo professioneel als hij is had niemand dat in de gaten. Daarna een super act van mannen van RZ 1, 2 en 3: Frank Lovink was de tirolerdame en de rest van de mannen lieten “die Glocken hell erklingen”…met een lepel op een pan. Vervolgens stalen de boys van A-1 de harten niet alleen van alle dames in de zaal, maar ook hun eigen “dame” viel flauw bij het zien van zulke One Direction toppers. Tijd voor weer een lekker stevig nummer, dat was wel toevertrouwd aan de kerels van het 8e: Ben Visschedijk, Bas Franke en Cliff ten Vregelaar gingen helemaal los op de Toy Dolls met Nelly the Elephant. Exact volgens schema was om 22.15 uur de laatste act aan de beurt. Voor het eerst deden de heren van het 5e mee en ging het dak vd kantine. Met een 9 minuten durende AC/DC mix van Highway to hell en Whole Lotta Rosie gingen ze  helemaal los, incl. de perfecte Agnus Young looppas imitatie van Frank Visscher.  Daarna kon iedereen genieten van een lekker broodje warm vlees  en ondertussen volgde het juryberaad.

Er volgde ook nog een spontaan optreden van de verzorgster en sportmasseuse van onze 1e selectie: Antoinette Veldhuis betrad het podium. Ze vertelde dat ze als hersteltraining vaak oefenen liet doen om het nr "Geronimo" van Sheppard. Spontaan stond het podium vol met veel mensen die deze spontane body-fit work-shop niet afsloegen. Hier heeft er in ieder geval 1 spijt van. Hij had als last van zijn knie en kon de volgende dag alleen nog strompelen....Van deze "work-shop" is ook een filmpje kijk snel op >>>.

Het was wederom weer erg moeilijk voor de jury  kiezen wie de winnaars waren van de diverse prijzen.
Het lag wederom dicht bij elkaar, maar de einduitslag was de volgende:

1: Hoofdbestuur als - Within Tempation
2: RZ5 selectie als AC/DC
3: Marcel Visschedijk met de bandparodie
2x Originaliteitsprijs:  “die Glocken hell erklingen”  én de All Stars
Aanmoedigingsprijs: A-1 als One Direction

De winnaars mochten de 1e prijs en de grote wisselbeker in ontvangst nemen en traditiegetrouw hun act nog 1x opvoeren. De rest van de avond nam Disco Black-Light het over en bleef het nog lang erg gezellig.  Voor alle  foto’s, zie www.roodzwart.nl > link naar Facebook RZ. Uiteraard worden ook in januari 2016 beide PB shows weer georganiseerd. Dat zal de 15 keer zijn en waarschijnlijk de laatste keer in het oude clubgebouw. Als alles volgens planning verloopt kan de 16e PB show in het nieuwe clubgebouw plaatsvinden. Zie voor de foto’s van de prijswinnaars en de jury’s van beide PB shows: hieronder.
De volgende dag was de MINI PB show en wederom lieten de RZ kids zien dat het met de doorstroming voor de Grote PB show de komende jaren wel goed zit:

Voor alle foto's  en filmpjes van beide PB shows, klik >>> .


               jury                                                                         Ice Queen

Mini Playback show
Op zaterdag 31 januari j.l. was het dan eindelijk zover. De 9e Mini Playbackshow van Rood Zwart. Er waren 12 optredens, met voorafgaand een openingsact van de grote playback show van de avond ervoor. De kantine was afgeladen vol met vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, broertjes en zusjes. De jury bestond dit jaar uit: De Prins, Sneeuwwitje en de Heks. Zij zouden vanmiddag gaan bepalen wie de winnaar zou worden.
Er waren onder andere optredens van:  Christina Aquilera met “Feel this moment”, de Double Dj’s met “Daar boven op die berg”, Michel Telo met het nummer “Bara bore”, One Direction, met de “Story of my life”. Er waren zelfs 3 optredens van Kinderen voor kinderen met het nummer “en ik”, “Als ik de baas zou zijn van het journaal” en een “medley van 25 jaar kinderen voor kinderen”, Taylor Swift met het nummer “Shake it off”, Andre Hazes met het nummer “bloed, zweet en tranen” in de versie van de winst van het nederlands elftal tijdens Europees kampioenschap, Monsif met het nummer “helemaal”, O’g3ne met “magicen Stromae. De ene act werd nog mooier uitgevoerd dan de andere.
In de pauze werden de winnaars van de grote clubactie bekend gemaakt.
De grote winnaar van vanmiddag was One Direction. Deze band bestond vanmiddag uit Max Brandt, Koen Oude Wesselink, Bram de Ruiter, Morris van Marle en Thom Slaghekke.
Tweede is geworden Monsif, uitgevoerd door Jelle Stadhouders met het nummer “helemaal” en de derde plaats was voor Stromae door Thom en Isa Slaghekke. De aanmoedingsprijs ging deze middag naar Mette Dijkmans die Michel Telo vertolkte.
Alle deelnemers hebben een prachtige medaille gekregen ter herinnering, waar ze supertrots op waren.


de winnaars met de juryvoorzitter

Overige acts van de Grote PB show:

     
    
      

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen