Leden stemmen in met bouw nieuw clubgebouw

18-11-2014

Niets lijkt de komst van ons nieuwe clubgebouw meer in de weg te staan. Op maandagavond 17 november stemden de leden van Rood Zwart in met de bouw van het multifunctionele complex, waarmee de laatste horde genomen is. De voorbereidende werkzaamheden starten in het voorjaar van 2015 waarna de eerste steen gelegd kan worden in juni. Aan het einde van volgend jaar moet het gebouw gereed zijn.

In een bomvolle kantine werd unaniem en onder luid applaus ingestemd met de bouw van een nieuw multifunctioneel  en duurzaam clubgebouw. Voorzitter Robert Ros noemde de instemming van de leden een historisch besluit. “Nog nooit eerder investeerde Rood Zwart zo fors in haar accommodatie. Een investering,  die van essentieel belang is voor de leefbaarheid in Delden. Jong en oud zullen daar in de komende decennia in menig opzicht de vruchten van plukken.”

Het nieuwe clubgebouw dient ter vervanging van het 40 jaar oude clubgebouw, dat al zeer geruime tijd niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Bovendien wil Rood Zwart haar nieuwe clubgebouw nog meer multifunctioneel gaan inzetten voor de Deldense gemeenschap. Naast Rood Zwart maken op dit moment Scholengemeenschap Twickel, Deldense basisscholen, buitenschoolse opvang La Luna, de KBO, het Rode Kruis, Voetbalschool Oost en diverse trainingskampen gebruik van de accommodatie. “We willen nog meer de verbinding zoeken met organisaties en verenigingen op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs en sport”, aldus voorzitter Ros. “Zo willen we een ontmoetingsplek creëren in een mooie groene omgeving.”

De bouw van het nieuwe clubgebouw vormt het belangrijkste onderdeel van het masterplan Sportparkplus.  In dit masterplan heeft Rood Zwart haar ambities beschreven tot 2023, het jaar van het 100-jarige bestaan. Naast het multifunctionele en duurzame clubgebouw willen wij bij het eeuwfeest een tweede kunstgrasveld, een uitnodigende en veilige entree, duurzame LED verlichting en een parkachtige uitstraling van de accommodatie. De totale investering behelst € 1,5 miljoen, waarvan het nieuwe clubgebouw € 900.000 kost.

“De investering van 9 ton, waartoe de leden gisteren hebben besloten, is een alleszins verantwoorde uitgave”, aldus penningmeester Harold Pepers. “We zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan. De financiële onderbouwing hebben we laten checken door de Stichting Waarborgfonds Sport en door financiële deskundigen uit onze vereniging.  De conclusie was duidelijk, namelijk dat de  investering financieel helemaal verantwoord is.”

Dat neemt niet weg dat we zelf nog wel behoorlijke inspanning moeten leveren. In de financiële dekking is immers een bedrag van € 100.000 opgenomen aan zelfwerkzaamheid, fondswerving en ledenacties.  “Dat is een fors bedrag”, aldus commissievoorzitter Sportparkplus Wim Koning ter Heege.  “Als vitale vereniging kunnen we dat echter aan, samen met de Deldense gemeenschap en het bedrijfsleven.  Onder het motto van onze vereniging: Met elkaar, voor elkaar!”

Inmiddels is er ook een brochure uitgebracht omtrent het project Sportpark Plus. Het eerste exemplaar werd tijdens de extra ledenvergadering door voorzitter Robert Ros overhandigd aan Gerhard Bebseler en Vincent Kenkhuis.
Voor inzage in de brochure kunt u zich melden bij Vincent Kenkhuis of 1 van de andere leden van de Sportpark+ commissie. 

Voor de foto's van deze vergadering, klik hier >>>

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen