Sportcafé bij Rood Zwart met Joop Munsterman en Evert ten Napel

25-10-2014

(Bron: Hofweekblad Delden)
Joop Munsterman en Evert ten Napel schoven afgelopen donderdag bij presentator Eddy van der Ley aan in de voetbalkantine van Rood Zwart. In een goed gevulde kantine spraken de heren onder meer over de stand van zaken bij FC Twente, de verslaglegging van wedstrijden en de frituurkwaliteiten bij diverse sportverenigingen. Het werd een gezellige avond met afwisselende onderwerpen en grappige anekdotes.

Traditiegetrouw hield Rood Zwart speciaal voor alle sponsoren en Club van 100-leden, maar ook voor andere geïnteresseerden een Sportcafé op sportpark de Scheetheuvel in Delden. Na Bas Nijhuis & Coen Droste, en Jan & Youri Mulder, was het ditmaal de beurt aan de voorzitter van FC Twente Joop Munsterman en sportverslaggever en -commentator Evert ten Napel.

Munsterman haalde afgelopen weken regelmatig het nieuws met zijn dubbele functie binnen FC Twente en zijn bijdrage in de aankoop van voetballer Gutiérrez. De dinsdag voor het sportcafé kondigde Munsterman in een persconferentie aan dat hij met ingang van 1 januari 2015 afstand doet van zijn functie als directeur, en het voorzitterschap van de raad van commissarissen van FC Twente behoudt.
Met de opmerking; “Jullie zijn leuker publiek dan dat van afgelopen dinsdag”, was de brug naar dit persmoment door Munsterman zelf al snel gemaakt. Hij gaf een korte uitleg over zijn functies en lichtte de ontstane commotie toe. “In de voetballerij sta je in het oog van de orkaan”, daagde Van der Ley hem uit, maar Munsterman liet zich niet op de kast jagen en sloot het onderwerp af met: “Ach, weet je, als je overal op reageert word je gek.”

Evert ten Napel, waarvan voor velen zijn stem bekender is dan zijn gezicht, nam het publiek mee naar de laatste minuten van de halve finale van het EK in ’88. De voor de voetballiefhebbers bekende uitspraak “Het Volkspark Stadion is van Oranje!!” galmde door de kantine. Tevens vertelde hij over zijn interessante carrière, zoals het verslaan van de WK-finale in ’78 in Buenos Aires en het interviewen van voetbalfiguren als Louis van Gaal.

De avond werd vervolgd met een voetbalquiz en interactie met het publiek. Zo werd Munsterman door de Rood Zwarters aan de tand gevoeld over de salarissen van de FC Twente-spelers en over het spel van Twente tegen Ajax. Als afsluiter werden de gasten bedankt voor de geslaagde avond en verraste Munsterman alle aanwezigen met een uitnodiging voor het bijwonen van een wedstrijd van FC Twente.

Voor alle foto's klik hier >>>

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen