Einde Rood Zwart-damesvoetbal op zondag

22-06-2014

Een pijnlijke beslissing voor zowel de speelsters als het bestuur; de damesafdeling van Rood Zwart zal vanaf komend seizoen enkel nog bestaan uit een zaterdagteam.

Enige tijd heerste er onzekerheid binnen de damesafdeling van Rood Zwart. Er kwamen vragenlijsten, oproepen en vele vergaderingen. Maar het mocht allemaal niet baten, het draagvlak om het damesvoetbal op zondag overeind te houden bleek te beperkt.

Halverwege het huidige seizoen werd al duidelijk dat voor enkele dames dit het laatste seizoen van hun voetbalcarrière zou zijn. Met doorstroom vanuit de jeugd zou dit normaliter geen problemen geven, maar aangezien de meisjes uit de jeugd nog niet oud genoeg waren om door te stromen, ontstond er al snel een tekort aan speelsters bij beide teams.

Enkele maanden zochten zowel de dames als het bestuur en betrokkenen van de teams naar een oplossing voor dit tekort. Social media, websites, kranten, andere clubs, ex-speelsters, alles en iedereen werd ingezet om twee teams op de been te houden. Helaas kwam hier nauwelijks response op. Vervolgens kwam de vraag: ‘welk team kan blijven bestaan?’ Te weinig zaterdagspeelsters zagen de mogelijkheid om over te stappen naar de zondag. Voor enkele zondagspeelsters was op zaterdag spelen wel een optie. Dus voor het bestuur zat er niets anders op dan het zondagteam op te heffen en met alleen een zaterdagteam door te gaan.

Begin juni hakte het bestuur de knoop door en schreven ze één damesteam bij de KNVB in; een zaterdagteam uitkomend in de vierde klasse. Naast een paar zondagspeelsters voegden ook enkele nieuwe leden zich bij het team. Zo is er een ruime selectie ontstaan en kunnen deze dames zich nu klaarstomen voor het nieuwe seizoen.

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen