verslag D-jeugd weekend Landgraaf 23-25 mei

30-05-2014

Vrijdag 23 Mei was het tijd om het door de D jeugd zeer gewaardeerde toernooi in Landgraaf te bezoeken. Tegen de klok van 4 uur werd  er koers gezet richting het verre zuiden. Helaas kon de D1 niet mee omdat deze een bekerfinale moesten spelen. (Dit bleek later erg succes vol). De 16 Spelers uit elftallen D2,D3 en D4 waren na een rit van bijna 3 uur vol spanning wat er hun te wachten stond.  Eerst de tenten opbouwen en de luchtbedden oppompen. Terwijl de spelers zich vermaakten op de voetbalvelden hield de leiding zich bezig met de inrichting van de eet- en recreatie tent.
De eerste avond werd gevuld met voetbal in de pannakooi en op het voetbalveld.
`s Morgens in alle vroegte waren de eerste jongens alweer klaar om van het heerlijke ontbijt gebruik te maken. Zoals ieder jaar, ook nu weer fantastisch geregeld. Martin Raanhuis, Toon Nijland en Harrie Weustink togen met de jongens naar de langste openluchttrap van Europa. Boven gekomen en genieten van het uitzicht over Zuid Limburg  gleden de jongens over de trapleuning naar beneden.
Toon Nijland ,voor de 4e keer in Landgraaf, zei een korte route te kennen richting kampeerterrein. Na een half uur lopen moest deze leider doen geloven dat dit een uitstekende gelegenheid is om van het team een eenheid te maken en teambuilding erg goed is voor de prestaties later deze dag. Van Gaal loopt immers vaak over het strand met zijn 11tal. Na een wandeling van 1,5 uur wel even de weg vragen in het mooie Zuid - Limburgse landschap. Eindelijk terug op het basis kamp (na ruim 2 uur) en even rust, mede door de niet genoten nachtrust, konden de jongens aan het voetbaltoernooi beginnen. Omdat de jongens uit verschillende elftallen komen was het even aftasten naar hoe te spelen. Hierdoor was verlies in de eerste wedstrijd onvermijdelijk. De tweede wedstrijd begon vol goede moet en goed spel. Helaas voor Christiaan Breukers was het toernooi al gauw voorbij. Na een duw in de rug viel hij op een zeer ongelukkige wijze op de grasmat. Gevolg een gebroken sleutelbeen. Bertil Tibbe was inmiddels aangeschoven als leider zodat Toon Nijland met Christiaan naar het ziekenhuis kon en Martin Raanhuis de taak als assistent scheidsrechter moest overnemen. De jongens waren natuurlijk  door dit incident van slag en verloren ook de tweede en derde wedstrijd. De 4e partij tegen een team uit Duitsland werd gewonnen.
Christiaan was vastbesloten niet naar huis te gaan maar samen met de anderen `s zondags te vertrekken. De Bikkel ! `s Avonds was er de Champions League-finale. Natuurlijk had de leiding daar aan gedacht. De meegenomen tv bracht uitkomst. Zondags nog 4 wedstrijden spelen. De 3e plaats was het eind resultaat. Nadat de beker in ontvangst was genomen en de boel was opgeruimd wachtte een lange en vermoeide reis naar Delden. De meeste ouders waren al op de Scheetheuvel om hun kroost weer in de armen te sluiten. De leiders namen de bedankjes in ontvangst met veelal” het was een mooi voetbalkamp”.
Jongens ook jullie waren geweldig. Bedankt voor het leuke weekend., namens de leiding.


 
 
Geen producten
Naar winkelwagen