D1 wint bekerfinale en pakt "de dubbel"

28-05-2014

Zaterdag 24 mei was het zo ver. Rood Zwart D1 mocht in 2 weken voor de 2e keer een hofderby spelen tegen VV Twenthe D1. Dit keer was niet zomaar een wedstrijd. Het ging om de finale voor de KNVB Beker voor D pupillen regio Oost en bij winst zou Rood Zwart de “dubbel” pakken in de 2e klasse. De wedstrijd werd, zoals bij alle bekerfinales, op neutraal terrein gespeeld. Om 8.00 uur vertrok de bus met spelers en supporters vanaf het Rood Zwart terrein richting het sportcomplex van Excelsior ’31 in Rijssen. Vol vertrouwen ging het team de bus in want de laatste competitie wedstrijd tegen VV Twenthe werd immers met 6-1 gewonnen.

Dat het een  bijzondere wedstrijd was werd al snel duidelijk. Eerst werden de namen van de spelers omgeroepen waarna onder de klanken van luide muziek beide teams samen het de scheidsrechter het veld op kwamen. Aan het begin van de wedstrijd merkte het team van Rood Zwart al snel dat Twenthe Goor kort op de bal zat en goed aan het verdedigen was.  Rood Zwart had hier zichtbaar moeite meer maar dat was waarschijnlijk de spanning van de wedstrijd. Halverwege de 1e helft maakte VV Twenthe de 0-1.

Na rust kwam het team vol vertrouwen de kleedkamer uit. Door een mooie assist van Niels Janssen maakt Yannick de Bruijn de aansluitingstreffer en de  1-1 was een feit. Rood Zwart zag nog een kans op een overwinning en zette aan. Door een voorzet van Ties Haarman kopte Daan Exterkate de 2-1 in. Blijdschap alom op het veld maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. Met nog 7 minuten te spelen gaf Sander Oude Heuvel een prachtige bal op Niels Janssen die de bal eerst kapte en toen de beslissende goal maakte, 3-1 en dat was ook de eindstand.

Direct na de wedstrijd volgde de prijsuitreiking en mocht Rood Zwart D1 de fel begeerde beker in ontvangt nemen. Na het kampioenschap, en dus promotie naar de 1e klasse, was ook de “dubbel” binnen. De verliezend finalist VV Twente Goor maakte op de trappen van de tribune een prachtige erehaag voor de spelers van Rood Zwart. Een erg mooi gebaar wat zeer werd gewaardeerd door de spelers en supporters van Rood Zwart, waarvoor hulde voor de verliezend finalist VV Twenthe D1. Dit laat zien dat er wel degelijk nog veel respect is binnen het voetbal.

Na deze overwinning hebben de spelers uiteraard feest gevierd en hebben ze overnacht in de blokhut van de scouting in Delden. De volgende dag heeft het hele team nog een paar activiteiten gedaan bij Avatarz in Oldenzaal en uiteraard werden de ouders uitgedaagd om een wedstrijd tegen de D1 te spelen. Al met al is het voor de D1 een zeer succesvol seizoen geweest en is de unieke dubbel in de 2e klasse gehaald.

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen