Maximale score Rood Zwart; 26 wedstrijden, 78 punten

11-05-2014

(bron: Nieuws uit Delden)
Rood Zwart had op zondagmiddag de kans om een unieke prestatie neer te zetten. Wanneer de ploeg van Bert Jan Heins in het laatste competitieduel de Enschedese Boys zou verslaan, werd het seizoen afgesloten met een perfecte score van 78 punten uit 26 wedstrijden. Voorafgaand aan het duel was al duidelijk dat het geen eenvoudige opgaven ging worden. De Boys waren dit seizoen de enige concurrent van Rood Zwart en lieten dit seizoen al vaak zien over een uitstekend elftal te beschikken. Toch was het Rood Zwart dat na een 0-2 achterstand het duel naar zich toetrok. De perfecte score is daarmee een feit. 

De Enschedese Boys lieten op zondagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal blijken geen cadeautjes weg te geven. Rood Zwart zou de overwinning zelf moeten afdwingen maar kwam maar moeizaam in de wedstrijd. De nummer twee zat er dicht op en dwong ook al snel kansen af. Het duurde dan ook niet lang voordat de doelman van Rood Zwart gepasseerd werd: 1-0. Rood Zwart ging hierna op zoek naar de gelijkmaker, maar de Boys hielden goed stand. Na ruim een half uur spelen, kregen de Deldenaren opnieuw een flinke tik. Een verdedigingsfout zorgde ervoor dat Boy Kamphuis de score konden verdubbelen met zijn tweede doelpunt: 2-0.In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord.

Na de rust zette Rood Zwart vanaf het begin aan. De inspanning werd al snel beloond. Een Rood Zwart-speler werd onreglementair tegen de grond gewerkt in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de penaltystip. Topscoorder Folkert Stijnenbosch faalde niet en bracht Rood Zwart daarmee weer terug in het duel. Rood Zwart ging goed door en bleef de druk op de verdediging van de Boys opvoeren. Het leverde een mooie strijd op waarbij Rood Zwart steeds dichter bij de gelijkmaker kwam.

Het was uiteindelijk Rody Beukert die een prachtige aanval afrondde en Rood Zwart daarmee in de 72e minuut weer langszij bracht. De Boys leken na de gelijkmaker de draad even kwijt. Twee minuten na de treffer van Rody Beukert lag de bal opnieuw achter de Enschedese doelman. Dit keer was het Jelte Linderman die het doelpunt op zijn naam kreeg. De Boys waren niet meer bij machte om zich nog terug te knokken in het duel. Een grote fout van de doelman werd valk voor tijd afgestraft door Folkert Stijnenbosch, die daarmee de zege veiligstelde: Eindstand 2-4.

Door de 4 -2 overwinning bij de Enschedese Boys is  Rood Zwart één van de vier clubs van Nederland die dit seizoen met een 100 % score afsluit, met de mooie cijfers: 26-78 (p) 123-11 (ds)

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen