Winst Rood Zwart in teken van afscheid

04-05-2014

Rood Zwart - Noordijk  2 – 0


De wedstrijd na een kampioenschap is meestal de moeilijkste. Deze constatering moest Rood Zwart afgelopen zondag ervaren tijdens de wedstrijd tegen middenmoter Noordijk. Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat de gasten gekomen waren om de schade zo beperkt mogelijk te houden, hetgeen aardig lukte. Door zich met man en macht rond het strafschopgebied in te graven, lukte het, zonder zelf enige kans te creëren, ongeschonden de rust te halen.

Dit was echter meer te danken aan het gebrek aan scherpte bij de kampioen dan de kunde van de bezoekers. Menig uitgespeelde kans werd niet benut.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Rood Zwart drong aan,maar miste scherpte. In de 63e minuut kwam daar gelukkig verandering in. Een schot van Lars Engelbertink was te machtig voor de keeper van Noordijk, waarna Jelte Linderman er als de kippen bij was om de bal binnen te tikken, 1-0.


Het ijs was gebroken en de thuisploeg maakte zich op voor het geplande afscheid van enkele prominente spelers. Oudgedienden Mark Averdijk, Frank Scholder en Folkert Stijnenbosch houden het na dit seizoen namelijk voor gezien bij de hoofdmacht van Rood Zwart. In de 80e minuut werden ze gezamenlijk gewisseld en onder luid applaus en een erehaag van medespelers en begeleiders gingen ze van het veld.

Terug in de wedstrijd gaf Jelte Linderman iets meer glans aan de uitslag. Na een fraaie actie van Tristan Munsterman wist hij de bal binnen te schuiven, 2-0.
Dit was reden voor trainer Bert-Jan Heins om enkele minuten later ook vertrekkend speler Lars Engelbertink van het veld te halen om hem te bedanken voor bewezen diensten. Ondanks z’n jeugdige leeftijd heeft Lars besloten te stoppen met voetballen en de voorkeur te geven aan z’n maatschappelijke toekomst.

Na het eindsignaal waren er bloemen voor scheidend trainer Bert-Jans Heins. Bert-Jan kan na 2 seizoenen Rood Zwart met een opgeheven hoofd afscheid nemen van de ploeg uit Delden. Na de degradatie van vorig seizoen heeft hij de ploeg het gehele seizoen scherp gehouden met als resultaat een maximale puntenscore tot nu toe en uiteraard het kampioenschap.

Volgende week kan dit meesterstuk voltooid worden door ook de laatste 3 punten binnen te halen. Dat het voelt als een finale mag duidelijk zijn. Dat moet dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen de nummer twee van deze competitie, Enschedese Boys, aanvang 14.00 uur.

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen