Rood Zwart D1 kampioen!!!

25-04-2014


Onze 1e prijs is binnen het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse met een overwinning op Hengelo D1 (1-6). Met 6 punten voorsprong op ATC D2 zijn we niet meer te achterhalen. Er is nog een prijs te winnen dit seizoen en dat is de beker op 24 Mei in Rijssen bij Excelsior’31 tegen Twenthe D1.

Onze wedstrijd begon 30 minuten te laat i.v.m. het onweer wat boven Hengelo hing. En dat was te zien want de eerste 6 passes kwamen geen van allen aan of was het toch kampioen stress?  

Na ongeveer 15 minuten kwam de verlossende voorsprong. Na een prachtige aanval zette Yannick Daan vrij voor de keeper en die faalde niet en maakte de 0-1. Toen zag je dat er iets van de ploeg afviel en we begonnen toen prima te voetballen en de 0-2 volgde al snel. Een mooie vrije trap van Ties viel binnen (met een beetje hulp van de keeper). 

Tot op dat moment hadden we wedstrijd volledig onder controle en het wachten was eigenlijk op de
0-3. Maar we werden iets te gemakkelijk en waren niet gevaarlijk meer. Vlak voor rust krijgt Hengelo een corner en die gaat er weliswaar in (1-2). Bij dit doelpunt raakt Koen geblesseerd aan zijn schouder.

Na de rust komt Sander in het keepers tenue naar buiten. Het blijkt toch niet te gaan met Koen als keeper. We pakken de zaken meteen weer goed op en zetten Hengelo meteen onder druk. En ons 3e doelpunt valt dan ook al redelijk snel. Een prachtige steekbal van Teun zet Bjorn aan het lopen en die rond prima af (1-3). Met een mooie individuele actie en een geplaatst schot via de binnenkant van de paal maakt Stijn de 1-4. Met Koen gaat het inmiddels weer wat beter en Michel zet hem in de spits. Rare actie van onze trainer wordt de kampioen stress hem ook teveel? En je gelooft het niet maar in een scrimmage voor het doel van Hengelo scoort Koen de 1-5 (goeie wissel trainer).  We hebben vandaag een keepers probleem want Sander valt met kramp uit en we gaan voor onze derde keeper. Teun mag onder de lat gaan staan.  

We zullen vandaag nog een keer scoren. Na een vlammend schot van Laura die de keeper van Hengelo niet goed weg kan werken ramt Mart de bal in de touwen. En hij brengt de eindstand op 1-6. Na het laatste fluitsignaal is het kampioenschap een feit en de blijdschap is enorm. Eerst vieren we het met de ploeg op het veld en daarna naar ons publiek met een aantal buikschuivers. Het feest gaat in de catacomben van het Hengelo stadion verder en ik zij de gek staat al binnen een paar minuten onder douche met kleren en al. Daarna is Michel aan de beurt en natuurlijk Patrick wordt ook niet vergeten (Patrick bedankt voor het vlaggen). Na het douchen en het opruimen van de kleedkamer gaan we met een tevreden gevoel naar Delden terug.

 Via deze weg wil ik al ons publiek bedanken voor het ondersteunen bij alle wedstrijden. Jullie waren er altijd in grote getalen. (Super). Verder complimenten aan deze groep jongens. Een team die naast prachtig combinatie voetbal ook voor elkaar door het vuur gaat. Wij zijn er trots op dat we jullie hierbij mochten begeleiden.

Groetjes, Michel en Siebe Dijksma.

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen