Rood Zwart F1 Twents zaalvoetbalkampioen

10-02-2014

 

Ingezonden: v.v. Rood-Zwart F-1 Twents zaalvoetbalkampioen

Gepubliceerd op   in Sportrz F1 zaalvoetbalkampioen Twente 1

Zaterdag 8 februari is het F-1 team van Rood-Zwart winnaar geworden van de finale van het Twents zaalvoetbalkampioenschap. Ze mochten hieraan deelnemen, omdat ze ook algeheel zaalvoetbalkampioen waren geworden van de Hof van Twente. Om deze laatste titel werd eerst op twee zaterdagen gestreden.  In een poule met de F-1 teams van s.v. Delden, W.V.V., G.F.C. en Twenthe Goor werd Rood-Zwart F-1 uiteindelijk de algehele winnaar over deze 2 zaterdagen.

Zodoende mocht het team een week later namens de Hof van Twente strijden om het Twents zaalvoetbalkampioenschap. Dit vond plaats in sporthal ’t Wooldrik in Borne. Rood-Zwart F-1 was ingedeeld in een poule met de F-1 teams van Vosta, Juliana ’32 en Barbaros. De wedstrijden duurden 14 minuten. De 1e wedstrijd was tegen Vosta en beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Na vele kansen over en weer eindigde deze in een terecht gelijkspel: 0-0. Vervolgens werd door de trainers Vincent Kenkhuis en Jeroen Vos duidelijk gemaakt aan de jongens dat de 2e wedstrijd tegen Barbaros gewonnen moest worden om nog kampioen te worden en niet onbelangrijk: er een beker was te winnen.

rz F1 zaalvoetbalkampioen 2

Dit was niet tegen dovemansoren gericht. Vanaf het 1efluitsignaal werd er tegen Barbaros gestreden om iedere centimeter. De solide verdediging gaf geen kans weg en aangezien Rood-Zwart F-1 altijd scoort werd deze pot terecht gewonnen: 2-0. Nadat ook de onderlinge uitslagen bekend waren, bleek dat we ook de laatste wedstrijd van Juliana moesten winnen en wel met minimaal 2 doelpunten verschil.

De boys waren nu helemaal in de winning mood en gingen als een speer tegen Juliana. Na vele vlotte combinaties bleef de teller uiteindelijk steken op 6-0! Dit was ruim voldoende voor het algehele Twents zaalvoetbalkampioenschap. Met 8 goals voor en 0 tegen (top gekeept Stijn Roorda!) de terecht kampioen. Nadat de beker werd uitgereikt mochten de jongens als echte kampioenen met hun teamkleding aan onder de douche en werd er luid “kampioenen ole ole” gezongen. Moe maar voldaan vertrokken we weer naar Delden. De beker is de komende weken in goede handen. Daan Kroon viel ’s avonds in slaap, met de beker nog stevig vastgeklemd.

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen