Mulder & Mulder te gast in Sportcafé v.v. Rood Zwart

24-10-2013

Het is inmiddels een (na)jaarlijkse traditie; het Sportcafé van Rood Zwart. Om sponsoren en leden club van 100 e.a. de erkentelijkheid te tonen, wordt een prominente gast uitgenodigd. Het liefst iemand uit de sportwereld, die vervolgens het licht laat schijnen over de actuele sportgebeurtenissen in de wereld. Dit jaar met een bijzonder tintje vanwege het 90-jarig jubileum van de club. En als je dan vader en zoon Jan en Youri Mulder kunt strikken, heb je op voorhand de basis gelegd voor een mooie avond voetbalanekdotes. Zo ook op donderdagavond 24 oktober jl.

Jan Mulder bekend als de vader van…, tegendraadse ex topvoetballer (o.a. Ajax, Anderlecht) en voorzitter van de voetbalanalytici in Nederland. Youri bekend als de zoon van…, ex topvoetballer (o.a. Ajax, Schalke`04, FC Twente), voetbalanalist en assistent-trainer bij de FCT behoeven verder geen introductie.

Onder grote belangstelling (een volgestroomd clubgebouw van RZ was 'the place to be'), opende Ben Visschedijk als voorzitter van de sponsorcommissie de avond en heette de sponsoren en leden van club van 100 en overige leden van harte welkom. Daarbij stond hij stil bij het onlangs overlijden van Hans Vehof die in zijn rol als commissielid mede aan de wieg heeft gestaan van de organisatie van deze avond.

Na een korte introductie van de hoofdrolspelers gaf hij het woord aan gespreksleider Eddy van der Ley. Deze wist op zeer gepassioneerde wijze de heren Mulder neer te zetten als deskundigen op voetbalgebied in de meest brede zin van het woord. Om meteen met de deur in huis te vallen refereerde hij aan het gastoptreden van Jan Mulder als Sinterklaas in het TV programma DWDD (De Wereld Draait Door), eerder deze week. Daarmee was de (hilarische) toon gezet in de onzinnige discussie over het wel of niet in stand houden van de Zwarte Piet.

Het eerste deel van de avond bestond uit het uitwisselen van voetbalervaringen tussen senior en junior Mulder. Waarbij Jan op zijn welbekende manier met enkele rake woorden precies kon duiden waar het om ging. Terwijl Youri vervolgens de conclusies van zijn vader bagatelliseerde om daarmee het verschil in zienswijze tussen beiden het platvorm te laten zijn voor uitspraken die de lachspieren van het publiek kietelden. Dit alles op vakkundige wijze aan elkaar gesmeed door Eddy van der Ley.

Na de pauze bood van der Ley het publiek de mogelijkheid vragen te stellen aan de hoofdrolspelers. Door zich tussen het publiek te begeven werd de hele zaal 'bewerkt'. Vragen over het Nederlands elftal en de rol van Louis van Gaal waren bijna vanzelfsprekend. Jan Mulder was zowel verbaal als non-verbaal heel duidelijk wat hij van van Gaal vond. Youri relativeerde de woorden van zijn vader door toch met enig respect te spreken over van Gaal. In zijn rol als assistent trainer bij FCT kreeg Youri vragen over de dubbelrol van het trainersduo Jansen/Schreuder. Daarbij refereerde hij aan vergelijkbare en dus vaker voorkomende gelijke situatie in de Bundesliga. Dus hij was er strait in: "dit werkt perfect, mits er maar goeie afspraken zijn". Waarop Jan het volgende understatement maakte: "ik zie Michel Jansen bij FC Twente als de Mathias Sammer bij Bayern München en Alfred Schreuder als de Guardiola. Daarin kon het publiek zich wel vinden. Pratend over het wisselgedrag van veel voetbaltrainers hekelde Jan de wijze waarop dat te pas en te onpas plaatsvindt. "Met nog enkele minuut op de klok moet je niet meer wisselen", was zijn stellige overtuiging. "Is niet goed voor de wedstrijd, de betrokken speler en het publiek". Zijn pleidooi was helder: "minimaal 20 speelminuten geven, anders op de bank laten zitten"!

Aan het eind van de vragenronde kreeg RZ-nestor Gerard Bebseler het weer voor elkaar de microfoon op te eisen en een pleidooi te houden voor meer aandacht voor het amateurvoetbal. Oók door en via de profs. Waarop Jan Mulder de toezegging deed in het sportprogramma van Jack van Gelder zondagavond te refereren aan deze avond en zijn voorspelling van 1-3 winst voor Rood Zwart uit tegen v.v. Diepenheim. Een mooie afsluiting werd met applaus beloond.

Het 3e deel van deze avond was een korte quiz  met sportvragen. De 4 winnaars kregen cadeaus in de vorm van 2 gesigneerde ballen en Rood Zwart tenues.

Na afloop was iedereen het er over eens; deze twee gasten kunnen wel een avondje vullen waarbij je met een plezierig gevoel huiswaarts keert. En zo kan ook deze activiteit met een positieve krul bijgeschreven worden in het evaluatieformulier van activiteiten rondom 90 jaar v.v. Rood Zwart.

Voor alle foto's, klik >>> .

              

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen