Open Dag kroon op 90-jarig jubileum Rood Zwart

17-08-2013

Zaterdag 17 augustus was het weer zover; de traditionele Open Dag bij v.v. Rood Zwart. Een jaarlijks terugkerend evenement op de Rood Zwart activiteitenkalender en deze keer een editie met een bijzonder tintje. Vanwege het 90-jarig bestaan van de club is er extra ‘uitgepakt’, met de intentie de jeugd van Delden een bijzondere inkijk te geven in het voetbalwereldje bij Rood Zwart.

Vanaf 09.00 uur is er gestart met de activiteiten. De F-E-D jeugd waren als eerste aan de beurt. Zij werden getrakteerd op een heuse voetballes van Michael Dikken (ex-FC Twente) namens de Voetbalschool Euregio en hij werd daarbij geassisteerd door de spelers van de 1e selectie van Rood Zwart (die de avond ervoor nog het toernooi om de Hofbokaal hadden gewonnen). Daarbij werden scores genoteerd en uit de 13 winnaars werd tegen 12.00 uur de overall winnaar getrokken. Dit was Meisjes-D speelster Esmee Thijssen. Zij ontving uit handen van Michael Dikken een waardebon voor 2 personen met de Mediamarkt luchtballon.


Voor de welpjes (4-5-6 jaar) was de mogelijkheid gecreëerd hun wedstrijd te spelen in een opblaasboarding. De gretigheid straalde er van af, zo mogelijk nog meer bij de ouders als de spelertjes zelf!
De C-B jeugd werd uitgedaagd hun krachten te meten in een wipe-outbaan (bekend van TV) tijdens een speedrun tegen elkaar. Bij de jongens was Dennis Mirza de winnaar en bij de meisjes was dat Noah de Lil.
Het centrale “Rood Zwartplein” was aangekleed met diverse in het oog springende bijzonderheden. Zo had de organisatie gezorgd voor de aanwezigheid de bekende FC Twente truck. Wie wilde kon zich op de foto laten zetten bij deze prachtige ‘aangeklede’ truck. De FC Twente kidsclub was aanwezig met een shoot-outgoal. Er stonden info-stands van o.a.  de Sportparkplus commissie met informatie over de toekomstplannen van het Rood Zwart sportcomplex. De sponsorcommissie was vertegenwoordigd met informatie over haar takenpakket en mogelijkheden tot sponsoring.
Alle jeugdleiders werden in de gelegenheid gesteld hun teamkleding af te halen, immers elk jeugdteam beschikt over een volledig gesponsord tenue. Buiten Schoolse Opvang (BSO) La Luna was aanwezig, omdat zij een vestiging hebben op het Rood Zwartcomplex in een daarvoor ingericht deel van het clubgebouw. Maar wellicht de meest belangrijke infostand was natuurlijk van de ledenadministrateur. Nieuwe leden konden zich inschrijven. Veel aanmeldformulieren zijn uitgedeeld, maar belangrijker nog; veel mensen hebben zoon of dochter ook direct aangemeld! Elk nieuw lid werd getrakteerd op een echte leren voetbal. Aan het eind van de morgen kon de balans opgemaakt worden; 22 nieuwe leden hebben zich aangemeld. “Een mooie score”, om in voetbaltermen te blijven, aldus de tevreden ledenadministrateur Tom Dijkmans.
`s Middags werd er voor de A-junioren en senioren een teamtreffen georganiseerd, waarbij de eerder genoemde Wipe-Outbaan en zeepglijbaan het strijdtoneel een gezicht gaven. 5 Teams streden tegen elkaar om de hoogste eer. Een ware slijtageslag, zo bleek uit de reacties van de moegestreden deelnemers. Algeheel winnaar was hier het 1e elftal, met RZ 2 op de 2e plaats, Dames 1 op de 3e plaats, combi 3e+4e op de 4e plaats en hekkensluiter was het Viagra-team.

De activiteitencommissie kijkt terug op een zeer geslaagde Open Dag. “Deze formule werkt, kijk naar de grandioze opkomst en het aantal nieuwe leden, we zijn zeer tevreden”, aldus een enthousiaste voorzitter Robert Ros. Die daar nog even fijntjes aan toevoegde het te zien als een kroon op het 90e jubileumjaar.
Voor foto's Open dag zie:  >>>  Foto-album Rood Zwart
Voor filmpje met sfeerbeelden zie:  >>> Filmpje Open dag 2013

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen